Ligji për marrjen e eurobondit prej 650 milion eurosh hyn në fuqi menjëherë.Presidenti Ilir Meta ka ndryshuar qëndrim  vetëm një ditë më pas duke aprovuar kërkesën e kuvendit .Burime nga presidenca...
Kuvendi i Shqipërisë pritet të miratojë në seancën plenare të së enjtes “Për tregjet financiare të bazuara në teknologjinë e regjistrave të shpërndarë”, i cili legjitimon kriptomonedhat....
Kompanitë shqiptare duhet të përqafojnë revolucionin teknologjik. Hapja graduale e bizneseve ka reflektuar një përshtatje të re me situatën post pandemike. Shumë sipërmarrje kanë ndjerë pasoja...
Gjermania ka një nga sistemet më të mira të kujdesit shëndetësor në botë – aq i mirë sa që disa emigrantë jashtë vendit, kur sëmuren, kthehen në Gjermani. Nuk ka dyshim se gjermanët kryen...
Investimet publike 2020 do të jenë 5.1% më të larta se një vit më parë, ose rreth 26 miliardë lekë. Sipas autoriteteve, prioritet edhe për këtë vit mbetet financimi i projekteve në vazhdim,...
Qeveria shqiptare dhe ligjvënësit në kuvend i kanë ofruar një numër të konsiderueshëm lehtësish zhvillimit të ekonomisë dhe të biznesit në vitin 2020. Ligji është miratuar në Kuvend dhe...
Rritja e eksporteve bujqësore drejt tregjeve të Bashkimit Europian është një prioritet kyç i Ministrisë së Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural. Në fokus të programit afatmesëm për periudhën 2020-2022,...
Të ardhurat e parashikuara të mblidhen në buxhetin e vitit 2020 llogariten 509 675 milionë lekë, ndërsa pritet të shpenzohen 549 374 milionë lekë duke krijuar kështu një deficit prej 39 699...
Ekonomia shqiptare përfitoi vitin e kaluar, të ardhura nga jashtë (remitanca) në shifrën rekord të rreth 1.25 miliardë eurove. Të dhënat nga Banka e Shqipërisë tregojnë se në këtë shifër...
Programi IPARD II i bashkëfinancuar nga qeveria shqiptare dhe Bashkimi Europian, mbështet me grante investimet në sektorin rural sipas standardeve të përcaktuara nga BE. “Aplikantët në programin...