450 mijë njerëz kanë ikur nga Rafah brenda 1 jave. Ushtria izraelite ka thënë se po vazhdojnë operacionet_6644cd09764db.jpeg

450 mijë njerëz kanë ikur nga Rafah brenda 1 jave. Ushtria izraelite ka thënë se po vazhdojnë operacionet

450 mijë palestinezë janë larguar nga Rafah gjatë javës së kaluar pasi tanket izraelite raportohet se kanë hyrë në qytetin jugor të Gazës. Ushtria izraelite ka thënë se po vazhdojnë operacionet kundër objektivave terroriste në lindje të qytetit, ku ishin strehuar më shumë se 1 milion njerëz.
Hamasi është rigrupuar vetëm pesë muaj pasi pretendoi se kishte çmontuar batalionet lokale të grupit. Ushtria urdhëroi civilët të evakuonin Rafahun lindor dhe Jabalia për sigurinë e tyre përpara se të fillonin sulmet, por totali i të zhvendosurve ditët e fundit është i barabartë me pothuajse një të katërtën e popullsisë së Gazës.
Izraeli nisi një fushatë ushtarake për të shkatërruar Hamasin në përgjigje të sulmit ndërkufitar të grupit në Izraelin jugor më 7 Tetor, gjatë të cilit rreth 1200 njerëz u vranë dhe 252 të tjerë u morën peng.
Më shumë se 35,170 njerëz janë vrarë në Gaza që atëherë, duke përfshirë 82 në 24 orët e fundit, sipas Ministrisë së Shëndetësisë të drejtuar nga Hamasi.

Burimi