5 ushqime, çmimet e të cilave janë rritur me kalimin e viteve

Të shkosh në dyqan një ose më shumë gjatë javës është diçka që shumica e njerëzve e bëjnë dhe janë të emocionuar. Disa njerëz janë në kërkim të kuponave ose çmimeve më të ulëta nëpër dyqane në qytetin e tyre. Kjo për shkak se ushqimi në ditët e sotme është shumë më i shtrenjtë se dikur, dhe jo paga e të gjithëve është rritur shumë. Duke parë se sa kushtonin dikur produktet e përditshme, po kuptojmë se rritja ka qenë mjaft domethënëse.

Mishi i hamburgerit: nga 0,89 dollarë në 1957 në  5,33 dollarë për kile në 2022

Bukë e bardhë e prerë në feta: nga 0,51 dollarë në 1980 në 1,75 dollarë në 2022

Djathë amerikan: nga 0,45 dollarë në 1950 në  4,33 dollarë në 2022

Biftek me fileto: nga 0,55 dollarë në 1952 në 12 dollarë për paund në 2022

 Kafe: nga 0,30 dollarë për filxhan në 1953 në rreth 3 dollarë për filxhan në 2022

/abcnews.al

 

Lexo me shume