Njerëzit janë më të përqendruar te vitamina B, C, ose D, dhe përfitimet që marrim nga vitamina A shpesh harrohen. Vitamina A në kuptimin e rreptë quhet retinol ose vitamina A1. Ne vendosëm...
Kohët e fundit, jeta është bërë shumë e shpejtë, ashtu si ushqimet. Ky ritëm është shkaktar i shumë sëmundjeve të rrezikshme siç është diabeti, mbipesha, problemet me tretjen e të...
Pirja e duhanit nuk është e dëmshme vetëm për duhanpirësit. Ndikon në mënyrë të barabartë në shëndetin e duhanpirësve pasivë. Brezat e vjetër mund të fshehin paditurinë e tyre për...
Vlera e tyre ushqyese janë shumë të larta, ato janë “të mrekullueshme” për shëndetin e njeriut. Përfshini ato në dietën tuaj dhe përmirësoni ndjeshëm mbrojtjet natyrore të trupit...
Ngrënia e bukës së thekur ju ndihmon shumë në shëndetin tuaj. Kush nuk e adhuron bukën e thekur, e sidomos në ditët e ftohta. E shoqëruar me gjalpë të freskët apo djathë, një mrekulli...
Ka shumë gjëra që mund të ju ndihmojnë të ushtroni trurin tuaj dhe ta mbani atë të shëndetshëm. Por dihet mirë se dieta juaj gjithashtu luan një rol vendimtar në uljen e rrezikut të...
Çorapet ju ndihmojnë që të flini sa më mirë. Ato ngrohin këmbët dhe enët e gjakut në shputa do të zgjerohen dhe kështu truri do marri sinjalin që është koha e gjumit. Disa hulumtime tregojnë...
Mezi po prisni që familja juaj të shtohet me një bebe? Atëherë sigurohuni të lexoni këtë artikull Më poshtë do të lexoni për disa ushqime të cilave duhet të qëndroni larg nëse së fundi...
Një studim tregon se fjetja për 8 orë rregullisht nuk është luks, por pjesë esenciale e një rutine të shëndetshme. Mungesa e gjumit mundet që seriozisht të ndikojë në shëndetin mendor, emocional...
Tipi 2 i diabetit dhe mbipesha janë të lidhura ngushtë me njëra-tjetrën. Personat që janë mbipeshë apo obezë kanë rrezik më të madh ta zhvillojnë tipin 2 të diabetit, i cili është sëmundje...