A bëni seks vetëm në ditëlindje dhe përvjetorë? Terapistja ka një shpjegim

Deri më sot kemi besuar se kur seksi dhe frekuenca e tij ulet, ndoshta duhet të ndahemi ose të bëjmë diçka për ta ndryshuar atë. Nuk ka marrëdhënie romantike pa seks, por është gjithashtu normale që gjërat ndryshojnë me kalimin e viteve. Humori bie, marrëdhënia kalon nëpër faza të ndryshme dhe në përgjithësi nuk kemi të gjithë të njëjtat nevoja.

Por kur dëgjojmë për çifte që bëjnë seks përvjetor dhe e festojnë 2-3 herë në vit, mendojmë se nuk janë të mirë për të qëndruar bashkë dhe se po e bëjnë me detyrim. Terapistja e seksit Jacqueline Mendez, megjithatë, nuk do të pajtohet dhe do të na njoftojë kur është e shëndetshme dhe në rregull të bësh seks të lirë.

“Ka shumë njerëz që tregojnë dashuri dhe afrohen fizikisht pa çuar domosdoshmërisht në seks. Nëse është kështu, seksi i rrallë bëhet më i shenjtë dhe i rezervuar për raste të veçanta”. Gjithashtu, ekziston gjithmonë kategoria e aseksualëve që nuk kanë nevojë shpesh dhe është krejtësisht normale.

E vërteta është se nuk ka rregulla në marrëdhënie dhe seks. Nëse një çift komunikon hapur, të dy bien dakord se si do të funksionojë marrëdhënia e tyre dhe janë plotësisht të kënaqur me seksin që bëjnë, një herë në vit është mirë. Përqafimet dhe butësia mund të jenë të mjaftueshme për ta.

Çfarë ndodh kur dikush nuk pajtohet?

Kjo është kur ka një problem. Nëse njëri dëshiron rrallë dhe tjetri më shpesh, duhet të ketë komunikim dhe jo t’i fshihet. Hapi i parë është të flasim hapur për dëshirat tona. Kjo mund të ndryshojë gjithçka në marrëdhënie. Nëse ka një hendek që nuk mund të kapërcehet, atëherë mund të flasim për ndarje, e cila mund të jetë zgjedhja e duhur./abcnews.al

Lexo me shume