A duhet ta kemi të mbuluar kamerën tonë të laptopit?

Vetëm ideja e një sulmi nga kamera juaj e laptopit është e tmerrshme. Prej vitesh tashmë, FBI ka paralajmëruar për mbulimin e tyre për të mbrojtur privatësinë, por cili është saktësisht rasti?

Sipas hulumtimit, 80% e laptopëve i kanë kamerat e tyre të mbuluara me shirit ose ngjitës për të shmangur problemet e sigurisë. Kamerat kompjuterike dihet se janë objektivi kryesor i hakerëve dhe kjo do të thotë se kushdo që fiton akses mund të shikojë dhe regjistrojë atë që po shpaloset në një kamerë të huaj.

Prandaj, mbrojtja e kamerës është shumë e rëndësishme pasi përveç hakerëve që mund të jenë realisht të interesuar për ju, të dhënat tuaja mund të jenë të vlefshme në përgjithësi për regjistrimin e zakoneve dhe përdorimit të internetit.

Në fund të fundit, ka shumë histori zhvatjesh që filluan nga një kamerë e internetit e një kompjuteri të hakuar. Në përgjithësi, kur përdoruesit mbyllin kompjuterin e tyre, do të ishte e dobishme të ishin të vetëdijshëm për programet RAT (Remote Access Trojan), të cilat i mundësojnë dikujt të kontrollojë nga distanca kompjuterin e tyre.

Në përgjithësi, ata duhet të kontrollojnë çdo aplikacion që shkarkojnë dhe të kontrollojnë nëse është vërtet e nevojshme të “hapni” aksesin në kamerë, mikrofon apo elementë të tjerë të celularit. Webcam-i i laptopit është një çështje shumë më serioze nga sa mendoni, ndaj është mirë të merrni masat e nevojshme për t’u mbrojtur./abcnews.al

Lexo me shume