A e dini se astronauti i parë ishte në të vërtetë një mbret nga Kina

Shumë njerëz mendojnë se njeriu i parë që arriti hapësirën e jashtme ishte Yuri Alekseyevich Gagarin në vitin 1961, por çka nëse do t’ju thosha se ekziston dikush tjetër që mund të ketë arritur në hapësirën e jashtme qindra vjet përpara Gagarinit. Shumë prej jush do të ishin goxha skeptikë në lidhje me këtë informacion pasi është mjaft i paqartë dhe jo shumë historianë e kanë regjistruar këtë ngjarje, por është mjaft interesante që ngjarja besohet edhe nga NASA .

Njerëzimi shkon drejt yjeve

Nuk ka asnjë të dhënë zyrtare pasi besohet se ato janë humbur gjatë historisë ose ndoshta janë ngecur në ndonjë bibliotekë të harruar kineze, por ngjarja përshkruan Wan-Hu, një fisnik nga dinastia Ming që ka qenë astronauti i parë.
Gjatë shekullit të 9-të, Kina shpiku barutin që jo vetëm që ndihmuan në krijimin e shumë armëve dhe armëve të zjarrit para-moderne, por edhe krijimin e raketave mesjetare që përdoreshin kryesisht si fishekzjarre. Shumë astrologë bashkëkohorë diskutuan gjatë historisë mundësinë që njerëzimi të arrijë yjet në të ardhmen e largët.

Pavarësisht gjithë kësaj, Wan-Hu dhe të tjerët besonin se përgjigja për të arritur yjet ishte përmes krijimit të një force të fuqishme dhe në atë kohë forca më e fuqishme që ata kishin u krijua nga shpërthimi i barutit. Fishekzjarret u bënë shumë të njohura brenda Kinës gjatë shekullit të 14-të, ato gjuheshin gjithmonë në festivale dhe madje përdoreshin në taktikat ushtarake.

Wan-Hu ishte një shkrimtar dhe kaloi shumë nga koha e tij duke lexuar dhe hulumtuar. Ideja e tij për të fluturuar në hapësirë ​​erdhi një natë kur shkruante një poezi për fishekzjarre. Ata ishin në gjendje të fluturonin lart në qiell, kështu që vetëm duke pasur mjaftueshëm do t’i lejonte atij të bënte të njëjtën gjë.

Gjithçka është e mundur

Wan-Hu urdhëroi shërbëtorët e tij të krijonin një karrige që do të ishte e pajisur me shumë raketa në fund dhe do të ushqehej nga baruti. Është e domosdoshme të përmendet se Ushtria Mbretërore Kineze po përdorte një lloj rakete që do t’i lëshonte drejt armikut, të cilat do të fluturonin shumë më shpejt se çdo fishekzjarre.

Shërbëtorët lidhën sa më shumë raketa në një karrige të madhe prej druri. Të dhënat e kësaj “legjende” thonë se në një ditë të shekullit të 16-të Wan-Hu u ngrit me karrigen. Ai vishej me rrobat më të bukura që kishte dhe u përgatit që të shikohej nga pjesa tjetër e botës ose të vdiste në një shpërthim të lavdishëm.

Shumë shërbëtorë prisnin urdhrin e tij për të gjuajtur raketat me pishtarë të gjatë. Me urdhër të Wan-Hu, raketat u ndezën nga shërbëtorët dhe pasoi një re e madhe tymi. Pas asaj reje tymi, Wan-Hu u zhduk vetëm në qiell duke jetuar a gjurmë tymi të zi pas.

Shumica e njerëzve besonin se ai kishte vdekur në një shpërthim, ndërsa disa besonin se ai kishte arritur në Hënë. Ajo që është e sigurt në bazë të të dhënave është se ai nuk u kthye më nga hapësira.

Me këtë pjesë të historisë, unë do të them se secili mund të jetë gjykatësi i tij pasi nuk ka të dhëna të mjaftueshme për të justifikuar me të vërtetë atë që ndodhi ose sa e vërtetë është kjo. Në fund të fundit, mund të jetë thjesht një legjendë, por në të njëjtën kohë, informacioni mbështetet nga NASA, e cila duhet t’i japë asaj një lloj besueshmërie. Më tregoni se çfarë mendoni në seksionin e komenteve./abcnews.al

Lexo me shume