A është Xi Jinping, “Mao” i ri? Poshtëron paraardhësin e tij, e përjashton nga salla

Pamjet e ceremonisë së mbylljes së Kongresit të 20-të të Partisë Komuniste të Kinës po qarkullojnë ende në mbarë botën, duke treguar ish-presidentin e vendit Hu Jintao duke u tërhequr zvarrë nga Pallati i Popullit kundër vullnetit të tij.

Natyrisht, këto skena shkaktojnë interes mbarëbotëror, duke ngritur shumë pikëpyetje. Megjithatë, përgjigjet zyrtare erdhën nga media shtetërore dhe jo nga buzët zyrtare.

Dy arsyet më të mundshme për largimin e tij të detyruar janë se ose ishte një shfaqje simbolike e forcës nga presidenti Xi Jinping dhe fuqia aktuale politike e Kinës ndaj një lideri përfaqëson të kaluarën , ose se Hu Jintao ka probleme serioze shëndetësore.


Media shtetërore në Kinë zgjodhi të jepte shpjegimin e dytë (dhe më beninj), duke vënë në dukje ndër të tjera se Hu Jintao nuk po ndihej mirë…

“Hu Jintao këmbënguli të merrte pjesë në ceremoninë e mbylljes… pavarësisht faktit se ai kishte qenë kohët e fundit. në rimëkëmbje”, siguron agjencia e Kinës së re në Twitter.

“Duke qenë se ai nuk ndihej mirë gjatë takimit, ekipi i tij, për hir të shëndetit të tij, e shoqëroi në një dhomë ngjitur për të pushuar. Tani është shumë më mirë”, sqaroi agjencia shtetërore e lajmeve.

Lexo me shume