“Abuzuesit e fëmijëve të kastrohen”, ministri grek sqaron deklaratën e bujshme: Thashë një mendim personal

Qëndrimi i ministrit të Brendshëm grek, Makis Voridis, për mundësinë e aplikimit të tredhjes kimike ndaj përdhunuesve dhe përdhunuesve të fëmijëve shkaktoi shumë zhurmë në shtetin fqinj.

Voridis mëngjesin e së premtes duke folur në emisionin “Kalimera Greqi” në ANT1, dha sqarime se si mund të zbatohej saktësisht tredhja kimike.

Njëkohësisht ai ka shpjeguar se ky qëndrim është opinion i tij personal i cili është shprehur pas një pyetjeje përkatëse të marrë nga një gazetar në intervistën e tij në radio.

“Unë thashë këtë: Se kriminelët që kryejnë këto krime, sidomos ndaj të miturve, është jashtëzakonisht e vështirë të thuhet, përvoja thotë se nuk reformohen. Kemi pasur një shembull të fundit ku sapo ka dalë nga burgu ka kryer të njëjtën vepër penale”, tha fillimisht ministri i Brendshëm.

“Ka mendime që unë i lidh me trajtimin e këtyre rasteve. I gjithë dënimi mund të shqiptohet për objekte specifike. Por vullnetarisht, nëse ndonjë nga këta kriminelë do të pranonte t’i nënshtrohej kastrimit kimik, do të çonte në mundësinë e lirimit me kusht nga burgu. Kjo do të tregonte një mirëkuptim për aktin dhe krimet që ai ka kryer”, shtoi ai.

Voridis tha gjithashtu se kastrimi kimik është një procedurë mjekësore dhe përdoret për kancerin e prostatës dhe së dyti nëse e bën vullnetarisht, mund të konsiderohet nga gjykata për të akuzuarin.

Duke iu referuar qëndrimit se pas disa vitesh kastrimi kimik nuk funksionon dhe është vërtetuar se të liruarit nga burgu kryejnë të njëjtat krime, ai shpjegoi se ky do të jetë kusht bazë për lirim. Prandaj, nëse shkelet, i liruari me kusht do të kthehet në burg.

“Natyrisht që ky është një kusht për t’i ulur dënimin. Prandaj shkelja e kushtit do ta kthejë në burg”, theksoi ai.

Në fund, Voridis shpjegoi se mendimi që ai ka shprehur është “një mendim personal”. /abcnews.al

Lexo me shume