Aten*ati ndaj kryeministrit, Von der Leyen: Sulm i poshtër! Minon demokracinë dhe të mirën e përbashkët_664513476223d.webp

Aten*ati ndaj kryeministrit, Von der Leyen: Sulm i poshtër! Minon demokracinë dhe të mirën e përbashkët

Presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen ka reaguar ndaj atenatit me armë ndaj kryeministrit të Sllovakisë, Robert Fico. Ajo e quan një sulm të poshtër dhe që minon demokracinë. ”Dënoj fuqishëm sulmin e poshtër ndaj kryeministrit Robert Fico. Akte të tilla dhune nuk kanë vend në shoqërinë tonë dhe minojnë demokracinë, të mirën tonë më të çmuar të përbashkët. Mendimet e mia janë me kryeministrin Fico dhe familjen e tij”, shkruan Von der Leyen në X.

I strongly condemn the vile attack on Prime Minister Robert Fico.
Such acts of violence have no place in our society and undermine democracy, our most precious common good.
My thoughts are with PM Fico and his family.
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) May 15, 2024

Burimi