Besimtarët e krishterë festojnë sonte natën e Krishtlindjeve_663a74866087f.jpeg

Besimtarët e krishterë festojnë sonte natën e Krishtlindjeve

Besimtarët e krishterë festojnë sonte natën e Krishtlindjeve, duke paralajmëruar Krishtlindjen e nesërme, festën e lindjes së Jezu Krishtit.
Dita e Krishtlindjes, një festë e vërtetë familjare, kalohet duke u përgatitur për meshën e mesnatës. Para se të shkojnë në kishë, me shumë zakone të ndryshme, familja mblidhet në tryezën festive.
Darka është zakonisht e shpejtë, shumë prej tyre as nuk hanë asgjë deri në darkë. Marrin urimet që “lajmërojnë” ardhjen e Krishtlindjes, pastaj shkojnë në kishë.
Besimtarët shkojnë për të parë skenën e Lindjes, e cila tradicionalisht vendoset në të gjithë tempujt.
Në shtëpi vendoset një kurorë, e thurur nga degë kashte dhe pishe, me katër qirinj të kuq që ndizen një nga një, çdo javë para Krishtlindjes.
 

Burimi