Biden i quan politikat ekonomike të Truss ‘një gabim’

Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Joe Biden, i ka quajtur politikat ekonomike origjinale të Liz Truss “një gabim”.

Në një ndërhyrje të pazakontë, ai tha se trazirat ekonomike që pasuan mini-buxhetin e qeverisë ishin “të parashikueshme”.

Duke folur në një dyqan akulloresh në Oregon, zoti Biden u pyet nga gazetarët në lidhje me përpjekjen e kryeministres për të nxitur rritjen me ulje të taksave të pafinancuara – atë që gazetarja e quajti “plani i rrjedhjes nga i cili ajo duhej të tërhiqej”.

Presidenti u përgjigj: “Epo, është e parashikueshme. Nuk isha i vetmi që mendova se ishte një gabim.”

Ai shtoi: “Unë mendoj se ideja e uljes së taksave për super të pasurit në një kohë kur – gjithsesi, thjesht mendoj – nuk u pajtova me politikën, por kjo i takon Britanisë së Madhe ta bëjë atë gjykim, jo ​​unë.”

Zoti Biden ka qenë prej kohësh kritik ndaj teorisë ekonomike në zemër të politikës së kryeministrit, përkatësisht se ulja e taksave për bizneset dhe të pasurit gjeneron rritje që lejon që pasuria të “rrjedh” në të gjithë sektorët e shoqërisë.

Top ChannelLexo me shume