Biznesmenia transgjinore blen “Miss Universe” për 20 milionë dollarë

Një biznesmene tajlandeze dhe avokate transgjinore bleu Miss Universe për 20 milionë dollarë, duke e bërë atë gruan e parë që zotëron konkursin global të bukurisë në historinë e tij 71-vjeçare.

Anne Jakkaphong Jakrajutatip, CEO e kompanisë mediatike me bazë në Tajlandë JKN Global Group, është një yll televiziv real në vendin e saj, ku ajo është shfaqur në versionet lokale të “Project Runway” dhe “Shark Tank”. Ajo gjithashtu ndihmoi në themelimin e Fondacionit Life Inspired for Transexual, një grup jofitimprurës për të drejtat e transgjinorëve.

Jakrajutatip tha se blerja e markës Miss Universe nga kompania e saj është “një shtesë e fortë dhe strategjike në portofolin tonë”.

“Ne kërkojmë jo vetëm të vazhdojmë trashëgiminë e saj për të ofruar një platformë për individë të pasionuar me prejardhje, kultura dhe tradita të ndryshme, por edhe të evoluojmë markën për brezin e ardhshëm,” tha ajo në një deklaratë për shtyp.

Miss Universe, i cili ishte në bashkëpronësi të ish-Presidentit Donald Trump midis viteve 1996-2015, u ble nga IMG e Endeavour në 2015. Organizata do të vazhdojë të drejtohet nga CEO e saj aktuale, Amy Emmerich dhe presidentja Paula Shugart.

Konkursi Miss Universe, i cili filloi në vitin 1952, transmetohet në 165 vende. Konkursi paraqiti konkurrenten e  parë transgjinore  në vitin 2018, kur Miss Spanja, Angela Ponce, konkurroi për kurorën./abcnews.al

Lexo me shume