Çfarë do të thotë çdo simbol në etiketat e veshjeve

Etiketat në rroba japin udhëzime të dobishme për mënyrën e larjes ose hekurosjes së tyre.  Megjithatë, ka shumë prej tyre që nuk i njohim dhe i ngatërrojmë me njëra-tjetrën.

Por është shumë e rëndësishme të ndiqni me kujdes udhëzimet për çdo veshje pasi çdo pëlhurë ka nevojë për nota të ndryshme ose një proces të ndryshëm.

Më poshtë do të shihni një tabelë të detajuar dhe të dobishme që shpjegon se çfarë do të thotë çdo simbol në etiketa…

Simbolet bazë.
Etiketa dallon metodat dhe fazat e larjes duke caktuar një simbol për secilën prej tyre. Le të shohim simbolet bazë.
Legeni: Lajeni me ujë
Cikli: Pastrim kimik
Trekëndëshi: Zardhje
Hekuri: Hekurosja
Simbolet për larjen me ujë.
Simbolet e mëposhtme veçojnë larjen me dorë dhe larjen në makinë dhe mund të kombinohen me njëra-tjetrën për të dhënë informacione të mëtejshme.

Simbolet për pastrim kimik.
Simbolet e mëposhtme kanë të bëjnë me pastrimin kimik dhe mund të kombinohen për të dhënë më shumë informacion.
Rrethi + X: Pastrimi kimik nuk lejohet.
Cikli: Pastrim kimik me të gjitha llojet e tretësve.
Linja rrethi+ : kini kujdes kur lani, ekziston rreziku i tkurrjes së pëlhurës.
Cikli+ A: Lajeni me të gjithë tretësit.
Cikli+ F: Lahet me hidrokarbure dhe me fluor-metilkloroform të trefishtë.
Cikli + P: larje me tetrakloretilen, tretës të klorur dhe produkte të naftës.
Larje Come Cycle + P me tetrakloretilen, tretës të klorur dhe produkte të naftës.

Simbolet për zbardhjen

Trekëndëshi : Zbardhues pëlhure me çdo zbardhues
Triangle + Cl : Zbardhja e pëlhurës me produkte klori.

Simbolet për tharje.

Këto simbole identifikohen nga pikat që shfaqen brenda rrethit: një pikë tregon tharjen në programin delikate. Dy pika tregojnë stenozë normale.

Sheshi: rroba që mund të futen në tharëse
Rrobat që nuk mund të futen në tharëse

Simbolet për hekurosje.

Këto simbole identifikohen me pika që shfaqen brenda simbolit të hekurit.
Hekuri : Pëlhura mund të shtrihet.
Hekur + 1 pikë : temperatura maksimale e lejuar në 110 ° C, mundësisht pa avull.
Hekur + 2 pika : temperatura maksimale e lejuar në 150 ° C.
Hekur + 3 pika : temperatura maksimale e lejuar në 200 ° C/abcnews.al

Lexo me shume