Çfarë ndodh në trurin tonë kur bëjmë seks?

Nuk kemi nevojë për një ekspert që të na thotë se seksi na bën të ndihemi mirë, na ngre humorin dhe mundësisht redukton dhimbjen ose stresin.

Por le të shohim se çfarë ndodh saktësisht në mendjen tonë kur bëjmë seks dhe ndoshta nuk e dinim.

Rritja e qarkullimit të gjakut në tru

E megjithatë, truri është organi seksual më i fuqishëm, sepse ndikohet nga stimulimi i organeve gjenitale, gjë që ndikon në rritjen e qarkullimit të gjakut dhe oksigjenit edhe atje. Ndoshta orgazma funksionon edhe më pozitivisht sesa zgjidhja e fjalëkryqeve, pohon neuroshkencëtari Dr. Nan Wise.

Zona ‘e shpërblimit’ ndizet

Gjatë orgazmës ndriçojnë zona të ndryshme të trurit, të cilat fiken menjëherë më pas. Mes tyre është ai ‘i shpërblimit’, i cili funksionon me dopaminën. Prandaj, seksi është i mirë, qoftë i vetëm apo me shoqëri./abcnews.al

Lexo me shume