Cila është kohëzgjatja “e duhur” e seksit?

Kur flasim për kohëzgjatjen e seksit, mendimet dhe opinionet janë të shumta dhe të ndryshme, a ka një moment të duhur? Ne kërkuam dhe gjetëm mendimet e ekspertëve si dhe kërkime që janë bërë për kohëzgjatjen “korrekte” të aktit seksual. Para se të filloni të shqetësoheni, lexoni më poshtë dhe merrni vendimet tuaja.

Çdo person ka preferencat e veta, të veçanta kur bëhet fjalë për seksin. Dr. Crystal Dilworth u përpoq të zbulonte se çfarë mendon komuniteti shkencor për kohën e ejakulimit intravaginal, ose thjesht për sa kohë çiftet duhet të bëjnë seks. Në përpjekje për të gjetur një përgjigje, ajo zbuloi se nocionet e “gjatësisë së duhur” në lidhje me gjininë kanë ndryshuar në mënyrë drastike me pritshmëritë e shoqërisë rreth saj.

Në fund të viteve 1940, 75% e meshkujve raportuan se marrëdhënia seksuale “tipike” zgjati rreth 2 minuta. Në ditët e sotme, kjo kohëzgjatje nënkupton derdhje të parakohshme.

Hulumtimi: Sipas hulumtimeve , çiftet nga pesë vende të ndryshme rreth kohëzgjatjes mesatare të seksit, marrëdhëniet vaginale zgjasin rreth 5.4 minuta para se mashkulli të ejakulojë. Tre deri në 13 minuta konsiderohet një kohëzgjatje normale për seksin vaginal , sipas ekspertëve që kryen një studim të lidhur në vitin 2005, ndërsa një studim i fundit i vitit 2020 pohon se gruas mesatare i nevojiten 13.41 minuta për të arritur orgazmën gjatë seksit me një partner dashurie.

A ka një gjatësi ideale të seksit?

Në fakt, nuk ka kohëzgjatje ideale të seksit, përveç asaj që i bën të gjithë të ndihen më mirë. Eksperti thotë se mesatarisht 7 deri në 13 minuta është një kohëzgjatje “e dëshirueshme” për seksin vaginal, ku 1 deri në 2 minuta konsiderohen “shumë pak”, 3 deri në 7 minuta konsiderohen “kohë e mjaftueshme” dhe 10 deri në 30 minuta konsiderohen “të gjata”.

Ka mendime të ndryshme për atë që konsiderohet ideale, kështu që nuk ka marrëveshje nëse seksi më i gjatë është më i mirë apo më i keq. Më në fund, një sondazh arrin në përfundimin se burrat dhe gratë në një marrëdhënie duan rreth 18-19 minuta marrëdhënie seksuale.

Të kemi parasysh se kohëzgjatja nuk ka rëndësi, përderisa të dy dilni të kënaqur nga procesi!/abcnews.al

Lexo me shume