Dorëheqja e kryeministres Liz Truss/ Pra… çfarë ndodh tani në Mbretërinë e Bashkuar?

Tani që kanë kaluar disa orë nga dorëheqja e Liz Truss, mund të pyesni se çfarë do të sjellin ditët në vijim.

Dorëheqja e Truss pas 45 ditësh në krye të detyrës pritet të sjellë një garë lidershipi, e cila do të fillojë në ditët në vijim dhe votimi do të përfundojë të premten e ardhshme.
Zakonisht, gara për udhëheqje konservatore kërkon disa muaj për t’u përfunduar, me disa raunde votimi dhe votën përfundimtare që i jepet anëtarësimit të partisë.

Kjo garë e ngjeshur do të zgjasë vetëm një javë, me një lider të ri në kohë për planin fiskal më 31 tetor.
Sipas Sky News mendohet që për shkak të kohës së pakët numri i kandidatëve do të jetë relativisht i ulët.

Top ChannelLexo me shume