E vërteta që fshihet pas skenave të seksit në filma

Të gjitha skenat e dashurisë që shohim në filma duken të lehta, të natyrshme dhe krejtësisht sensuale. Megjithatë, pas këtyre prodhimeve të nxehta të Hollivudit qëndron shumë mendim, punë e palodhur dhe përgatitje për t’i realizuar ato.

Dhe duke qenë se skenat e dashurisë janë subjektive, të përfshirët kanë një sërë trukesh dhe teknikash për t’i bërë ato të besueshme për publikun dhe sa më komode për protagonistët.

Më poshtë kemi disa nga sekretet prapa skenave që shihni në TV dhe në filma.

Lakuriqësia dhe seksi i simuluar përshkruhen në çdo detaj në kontratën e secilit aktor dhe diskutohen përpara se të vendoset në kast.

Nëse shihni një aktor nudo në ekran, është e rëndësishme të dini se kontratat ligjore që detajojnë të gjitha detajet e nudos janë nënshkruar përpara se ata të pranojnë rolin.

Ekziston një udhëzues lakuriqësie si parakusht në çdo kontratë për rolet që kërkojnë “lakuriqësi, lakuriqësi të pjesshme ose akte seksuale të simuluara”. Ky dokument negociohet nga aktori, agjenti i tij dhe grupi i produksionit dhe në të thuhet me çdo detaj se çfarë është i gatshëm të bëjë aktori në ekran.

Ai përfshin informacion në lidhje me skenën, llojin e lakuriqësisë që kërkohet, kufizimet në përdorimin e materialit dhe çdo detaj ose kusht për të cilin është rënë dakord nga aktori dhe producenti.

Nuk është e pazakontë që guida nudo të përfshijë detaje të vogla të tilla si se cila pjesë e trupit do të jetë e dukshme dhe sa saktësisht.

Në çdo skenë, ngjitja është zakonisht hapi i parë. Regjisorët flasin me aktorët se ku dhe kur duhet të lëvizin gjatë skenës. Por ka edhe momente kur regjisorët preferojnë improvizimin në skenat e dashurisë.

Nëse një aktor është apo jo i gatshëm të improvizojë në një skenë është diçka që mund të negociohet me udhëzuesin.

Aktorët shpesh vendosin maska ​​​​në zona të ndjeshme gjatë skenave.

E keni menduar ndonjëherë kur shikoni skena dashurie sa lakuriq janë protagonistët? E vërteta është se disa pjesë të tyre që nuk duken në kornizë ose në skenë për shkak të pozicionimit të trupit, mund të kenë një mbrojtës. Është si një fashë që mbulon pjesën e përparme dhe e lidh prapa.

Të brendshme në nuanca nudo, grim të plotë të trupit dhe mbulesa të tjera përdoren për të “fshehur” pjesë të veçanta të trupit nga kamera.

Në seksin e simuluar, objekte të tilla si jastëkët vendosen midis aktorëve dhe protezat mund të përdoren për të krijuar iluzionin e seksit. Ndonjëherë, kur një aktor nuk pranon të bëjë skena nudo, përdoren triko dhe/ose montazh kompjuterik.

Shumë aktorë përdorin humorin si armë për të lehtësuar momentin e xhirimeve.

Producentët dhe regjisorët e mirë e kuptojnë se një skenë dashurie mund të jetë e vështirë për audiencën./abcnews.al

 

Lexo me shume