“Ederlezi”, “Piranjat” sjellin festën e komunitetit rom, ndiqeni sonte në orën 21:01 në Abc dhe T7

Ederlezi, përveçse titulli i një kënge të njohur, është festa e komunitetit rom me rrënjë të thella pagane, e cila përkon me festën e Shën Gjergjit në kristianizëm apo me Hidrelez në një pjesë të botës muslimane.

Ederlezi celebron ringjalljen e natyrës në pranverë, bollëkun dhe vetë jetën.

Piranjat kanë zbuluar mënyrën si e përjeton këtë festë populli rom, një popull me shumë

paragjykime dhe probleme por edhe me një gjuhë e kulturë të vetën, me shumë bujari dhe shpirt të festës.

Na ndiqni sonte në orën 21:01 në ABC News dhe kanalin T7 në Kosovë.

 

Lexo me shume