Elon Musk planifikon të pushojë nga puna 75% të punonjësve të Twitter

Sipas informacioneve të publikuara nga Washington Post, Elon Musk planifikon të pushojë nga puna rreth 75 për qind të 7500 punonjësve të Twitter, nëse merr kontrollin e kompanisë që e drejton atë.

Nga ana tjetër, duke reaguar ndaj publikimit, menaxheri i Twitter u ka dërguar një email punonjësve të tij, duke i qetësuar se nuk planifikohen largime nga puna.

Ndërkohë, sipas gazetës Post, kreu i Tesla dhe SpaceX ka informuar investitorët e tjerë potencialë se ai synon të reduktojë stafin e kompanisë në rreth 2000 punëtorë.

Multimiliarderi është afër një marrëveshjeje për të blerë faqen e rrjeteve sociale për 44 miliardë dollarë pas disa muajsh grindje financiare dhe ligjore.

Mijëra pushime nga puna do të ndodhin në muajt e ardhshëm, pavarësisht se kush e zotëron kompaninë, sipas gazetës. Administrata aktuale tashmë synonte të ulte kostot e punës me rreth 800 milionë dollarë deri në fund të vitit të ardhshëm, që do të thotë se do të pushonte rreth një të katërtën e fuqisë së saj të punëtorëve.

Edhe pse drejtuesit në departamentin e burimeve njerëzore të faqes së rrjeteve sociale i kanë siguruar punëtorët se nuk janë planifikuar pushime nga puna, dokumentet tregojnë se plane ishin të vendosura për të larguar punëtorët dhe për të ulur kostot e infrastrukturës edhe përpara se Musk të propozonte marrjen.

Këshilltari i përgjithshëm i kompanisë, Sean Edgett, theksoi në një email drejtuar punonjësve se nuk janë planifikuar pushime nga puna, sipas burimeve që e kanë lexuar./abcnews.al

 

Lexo me shume