Erdogan propozon referendum për mbajtjen e shamisë

Presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan propozoi të shtunën një votim mbarëkombëtar për garantimin e të drejtës së gruas për të mbajtur shaminë në institucione shtetërore, shkolla dhe universitete. Kjo temë është veçanërisht e rëndësishme për Erdoganin e devotshëm mysliman, partia qeverisëse e të cilit me rrënjë islamike hoqi një ndalim të gjatë për mbajtjen e hixhabit në institucionet shtetërore në vitin 2013.

Çështja e shamisë ka dominuar debatin politik muajt e fundit përpara zgjedhjeve të përgjithshme në 2023, të cilat janë vendosur të jenë një nga sfidat më serioze për kontrollin dy dekadash të Erdoganit mbi Turqinë.

Lexo me shume