Farrell dhe Gleeson ribashkohen në “Banshees of Inisherin”

Historia e dy miqve të mëdhenj, publikohet në tre shtete më 21 Tetor

Gati 15 vjet pas publikimit të “In Bruges”, regjisori Martin McDonagh ka ribashkuar aktorët irlandezë Colin Farrell dhe Brendan Gleeson për të drejtuar komedinë-dramë të miqësisë  mashkullore “The Banshees of Inisherin”.

I vendosur dhe filmuar në një ishull në brigjet perëndimore të Irlandës, “The Banshees of Inisherin” tregon historinë e miqve të mëdhenj Padraic i luajtur nga Farrell dhe Colmi luajtur nga Gleeson. Padraic është lënë në një situatë të pamundur kur Colm papritur i jep fund miqësisë së tyre dhe i jep një ultimatum nëse i pari e shqetëson atë. McDonagh tha se ribashkimi me Farrell dhe Gleeson ndihej sikur nuk kishte kaluar kohë edhe pse “In Bruges” u publikua në 2008.

“Ne kishim një skenografi që ishte thjesht e lehtë. Kishim përsëri dy javë prova, si hera e parë. Dhe ishte thjesht e gëzueshme, e dini, ata janë djem të bukur. Dhe, e dini, nuk do të thosha se është punë e vështirë, por ka shumë skena të trishtueshme në të. Pra, kishte shumë për të marrë të drejtën. Por ne gjithmonë na pëlqente të përpiqemi të gjejmë zgjidhje për të gjitha problemet tona së bashku si ekip”.

Filmi pati një prezantim të suksesshëm në Festivalin e Filmit të Venecias muajin e kaluar, me Farrell që mori çmimin për aktorin më të mirë dhe McDonagh mori trofeun e skenarit më të mirë, duke krijuar zhurmë në Oscar rreth filmit. “The Banshees of Inisherin”, do të publikohet në Shtetet e Bashkuara, Mbretërinë e Bashkuar dhe Irlandë më 21 Tetor.

Klan News

Lexo me shume