FOTO/ Citroën prezanton makinën me goma të jashtëzakonshme

Koncepti më i fundit inovativ i Citroen është një makinë elektrike e çuditshme e bërë nga kartoni dhe materiale të tjera të lehta, të riciklueshme. Me konceptin Citroën Oli, kompania dëshiron të revolucionarizojë tregun dhe të kundërshtojë faktin se makinat janë më komplekse dhe më të shtrenjta.

Oli është një makinë plotësisht elektrike me një dizajn të pazakontë këndor. Oli përdor më pak komponentë dhe materiale të ricikluara, gjë që përkthehet në një kosto më të lirë blerjeje, mirëmbajtje më të ulët dhe jetëgjatësi më të madhe, sepse të gjithë elementët mund të zëvendësohen me çmim të ulët.

Pavarësisht se është minimalist, dizajni i Oli është shumë i orientuar në funksion dhe kjo është e dukshme edhe në tipologjinë e karrocerisë. Në pamje të parë duket si një SUV, por dimensionet janë tipike për një automjet të shërbimeve. Dhe ka një pjesë të pasme të frymëzuar nga kamionët tradicionalë.

Ai bazohet në platformën E-CMP, njëlloj si Citroën ë-C4 , dhe reklamon 400 km autonomi, nga një bateri 40 kWh. Me një shpejtësi maksimale të kufizuar në 110 km/h, për të maksimizuar efikasitetin, Oli pretendon një konsum mesatar prej vetëm 10 kWh/100 km (fakti që peshon vetëm 1000 kg).

Mund të karikohet nga 20% në 80% në vetëm 23 minuta. Gomat Citroën Oli janë një nga pikat kryesore të këtij prototipi, pasi ato reklamojnë një kohëzgjatje prej 150,000 kilometrash. Dhe ky numër është vetëm fillimi, pasi këto goma kanë një thellësi hapjeje prej 11 mm që mund të rinovohet deri në dy herë.

Duke shtuar goma Eagle Go Concept mund të arrijnë një jetëgjatësi totale deri në 500,000 kilometra. Përveç kësaj, këto goma kanë teknologjinë Goodyear’s SightLine, e cila përfshin një sensor (të montuar brenda shkallës së gomave) që monitoron parametra të ndryshëm të gomave, duke përfshirë presionin.

 

 

 

Lexo me shume