Gjatë bisedimeve me Putinin, Erdogan ngriti çështjen e eksporteve të vazhdueshme të grurit

Marrëveshja e Stambollit për eksportin e sigurt të grurit duhet të ruhet dhe forcohet, duke përfshirë eksportin e drithit dhe plehrave ruse.

Presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan e preku këtë çështje gjatë një takimi me presidentin rus Vladimir Putin, duke iu referuar Drejtorisë së Komunikimeve të Administratës së Presidentit turk.

“Ne jemi të vendosur të forcojmë dhe zgjerojmë Marrëveshjen e Stambollit në këtë drejtim dhe të transportojmë grurë dhe plehra ruse në vendet në zhvillim, siç thatë ju, përmes Turqisë. Ne e kryejmë këtë transport në vendet në zhvillim nëpërmjet nesh. Ne madje mund të punojmë së bashku, tha Erdogan në takim.

Në rendin e ditës ishin edhe zhvillimi i transportit, tregtia dypalëshe, si dhe ndërtimi i NPP Akkuyu dhe çështje të tjera.

Siç thuhet në njoftimin për shtyp, në takimin e dy presidentëve, Putin përsëriti gatishmërinë e Rusisë për të ngritur një qendër shpërndarjeje dhe çmimi të gazit në Turqi për dërgesat e mëtejshme në vendet evropiane.

Më herët, ambasadori ukrainas në Turqi Vasyl Bodnar tha në një konferencë në internet të enjten se Presidenti i Turqisë, Rexhep Tajip Erdogan, e di mirë pozicionin e Ukrainës në lidhje me negociatat me Rusinë: asnjë negociatë për përfundimin e luftës nuk është e mundur pa pjesëmarrje, kushti për restaurimin e tyre duhet të përfshijë tërheqjen e trupave ruse nga i gjithë territori ukrainas dhe deri atëherë askush nuk do të flasë me Putinin.

Lexo me shume