Gjyakata e Strasburgut rrëzon kërkesën e Fullanit

Gjykata Europiane të të Drejtave të njeriut e ka cilësuar të papranueshme kërkesën e ish-Guvernatorit të bankës së Shqipërisë, Ardian Fullani, duke e rrëzuar.

Gjykata ka vendosur unanimisht të rrëzojë Fullanin, i cili ka hedhur në gjyq shtetin shqiptar pasi u shkarkua nga detyra në vitin 2014-të.

Në vendimin e Gjykatës së Strasburgut theksohet se Fullani nuk kishte përdorur të gjitha mjetet juridike të brendshme në dispozicion të tij.

Njoftimi:

Në vendimin e saj për çështjen Fullani kundër Shqipërisë (kërkesa nr. 4586/18) Gjykata Evropiane e

Të drejtat e njeriut e kanë shpallur unanimisht kërkesën të papranueshme. Vendimi është përfundimtar.

Çështja kishte të bënte me vendimin e Kuvendit në vitin 2014 për shkarkimin e z. Fullani nga detyra si Guvernator i Banka Qendrore e Shqipërisë pas arrestimit të tij me dyshimin për shpërdorim detyre. Ai ishte më pas i pafajshëm. Ai ngriti veprime ligjore për të kundërshtuar shkarkimin e tij dhe gjykatat në thelb e gjetën atë favor, por hodhi poshtë kërkesën e tij për kompensim shtesë dhe rivendosje.

Gjykata konstatoi se z. Fullani nuk kishte përdorur të gjitha mjetet juridike të brendshme në dispozicion të tij. Në në veçanti, ai nuk kishte paraqitur një ankesë kushtetuese e cila, që nga ndryshimet në

Kushtetuta e vitit 2016, kishte qenë në parim, një mjet efektiv në lidhje me pretendimet e ndonjërit shkelje e të drejtave të mbrojtura nga Konventa Evropiane për të Drejtat e Njeriut dhe Protokollet e saj që kishte është ratifikuar nga Shqipëria.

 

Lexo me shume