Imazhet e para që tregojnë se si do të duket iPhone 16_663a75117a795.webp

Imazhet e para që tregojnë se si do të duket iPhone 16

Me lançimin e iPhone 15, Apple prezantoi ndryshime të dizajnit si një kornizë e lakuar dhe xham të mbuluar me brymë. Informacioni i marrë nga MacRumors sugjeron se iPhone 16 i gjeneratës së ardhshme të Apple do të ndërtohet mbi këto përditësime me modifikime në butonat dhe paraqitjen e kamerës.
Ne kemi detaje mbi modelet e hershme të para-prodhimit për iPhone 16, duke përfshirë një vështrim në variantet dhe konfigurimet e harduerit që Apple ka konsideruar deri më tani. Informacioni ynë vjen në fillim të procesit të projektimit, por ofron një tregues të asaj që mund të presim nga iPhone 16‌, ose DeLorean siç i referohen inxhinierët e Apple brenda.
Ne kemi përfshirë modele të asaj se si mund të duket iPhone 16 bazuar në dizajnet e brendshme të Apple, deri në ngjyrat e sakta që kompania po përdor për testim. IPhone i paraqitur në të verdhë përmban dizajnin më të hershëm të njohur të butonit me një Buton Veprimi, buton të unifikuar të volumit dhe përplasje të kamerës në stilin iPhone X. IPhone në rozë ka një Buton Veprimi dhe butona të veçantë mekanikë të volumit, ndërsa iPhone në mesnatë ka butonin më të madh të Veprimit dhe butonin e ri Capture. IPhone i paraqitur në të zezë është dizajni që presim në këtë pikë.
Si pjesë e procesit të projektimit të iPhone 16, Apple ka prototipuar konfigurime të shumta harduerike. Ndërsa këto duken të ngjashme në shikim të parë, ka një sërë dallimesh midis tyre.
Ndryshimi më i dukshëm dhe vizualisht i dallueshëm është një rregullim i ri i kamerës vertikale. Ndryshe nga paraardhësi i tij, iPhone 16 do të ketë kamera të pasme të rreshtuara vertikalisht, duke e bërë telefonin lehtësisht të dallueshëm si modeli më i fundit. Ndërsa shtrirja vertikale e kamerave të pasme deri më tani ka mbetur konstante gjatë fazave të ndryshme të zhvillimit, Apple po shqyrton dy modele të ndryshme të kamerës:
Dizajni i stilit të iPhone 12, me dy lente kamerash të vendosura njëra mbi tjetrën
Dizajni i iPhone-it X, me një mbyllje të vetme në formë pilule
Në lidhje me iPhone 15, vendndodhja e blicit është e njëjtë me të dy modelet, gjë që sugjeron që Apple nuk planifikon të ndryshojë pozicionin e blicit. Ndërsa të dy dizajnet janë marrë në konsideratë, paraqitja e kamerës si iPhone 12 me dy lente të dallueshme është përdorur më gjerësisht në njësitë prototipe të Apple.

 
 

Burimi