Iu sekuestruan prona, llogari bankare e makina/ Metkola në zgjedhjet e 2023 kandididat i PR  për anëtar Këshilli Bashkiak në Kamëz_663a5b9d50bba.webp

Iu sekuestruan prona, llogari bankare e makina/ Metkola në zgjedhjet e 2023 kandididat i PR për anëtar Këshilli Bashkiak në Kamëz

Prokuroria e Tiranës ka vendosur të sekuestrojë pronat e Adem Metkolës, i cili në zgjedhjet e 14 majit të 2023 kandidoi për anëtar të Këshillit Bashkiak në Kamëz nën siglën e Partisë Republikane.
Për gati 5 vite në llogaritë bankare të tij dhe të bashkëshortes në bankat e nivelit të dytë në Republikën e Shqipërisë për periudhat 2007-2008, 2015-2016 dhe 2020-2023, kanë mbërritur disa transferta në vlera të konsiderueshme.

Prokuroria e Tiranës ka sekuestruar disa prona, llogari bankare dhe 7 makina të Metkolës, nën dyshimet për pastrim parash.

“Prokuroria pranë Gjykatës së Shkallës së Parë të Juridiksionit të Përgjithshëm Tiranë, sekuestroi pasuri të paluajtshme, llogari bankare e 7 makina të shtetasit A.M., nën hetim për veprën penale “Pastrimi i produkteve të veprës penale ose veprimtarisë kriminale” parashikuar nga neni 287 i Kodit Penal në kuadër të procedimit penal nr.3298, të datës 23.05.2023”, njofton prokuroria.

Më tej sqarohet se nga informacioni i marrë dhe verifikimet e kryera, ka rezultuar se në llogaritë e Metkolës dhe A.Xh., në bankat e nivelit të dytë në Republikën e Shqipërisë për periudhat 2007-2008, 2015-2016 dhe 2020-2023, kanë mbërritur disa transferta në vlera të konsiderueshme. Dërgesat janë bërë nga shteti anglez dhe dërgues kanë qenë shtetas të huaj, ku midis tyre dhe përfituesve nuk provohet asnjë lidhje.

Transfertat bankare në llogaritë e tyre janë bërë pa përshkrim veprimi.
Lidhur me këto transferta, Metkola ka deklaruar se shumat e depozituara në llogarinë e tij kanë qenë kapar për blerjen e një pasurie të paluajtshme në Durrës, e cila do të përdorej për të ndërtuar një resort turistik ku të dy do ta kishin në bashkëpronësi.
“Nga hetimet e deritanishme, prokuroria vlerëson se duhet vendosur sekuestro preventive pasi ekzistojnë indicie dhe prova të mjaftueshme që krijojnë dyshimin e arsyeshëm se shtetasi A. M. në bashkëpunim me ish-bashkëshorten e tij, shtetasen A.Xh. kanë konsumuar veprën penale “Pastrimi i produkteve të veprës penale ose veprimtarisë kriminale”, parashikuar nga neni 287 i Kodit Penal. Në këtë skemë dyshohet se është e përfshirë edhe shtetasja britanike C.P., e cila ka kryer transferta për shtetasin nën hetim si dhe gjithashtu ka blerë pasuri në bashkëpronësi me të me vlera të konsiderueshme.
Në transfertën e kryer për blerjen e pasurisë truall, shtetasi A. M. ka deklaruar se të ardhurat kanë qenë kursime familjare të përftuara si pasojë e emigrimit, ndërkohë që rezulton që ky shtetas është kthyer deportiv në vitin 2007 dhe këto para nuk i ka qarkulluar më parë në sistemin bankar, pavarësisht se ka rreth 20 vite që është kthyer nga Anglia. Për këtë arsye, prokuroria kërkon vendosjen e masës së sigurimit pasuror “Sekuestro preventive” mbi pasuritë e paluajtshme:
Pasuria e llojit “Arë” me sip. totale 363 m2 në Kamëz;Pasuria e llojit “Arë” me sip. totale 237 m2 në Kamëz;Pasuria e llojit “Arë” me sip. totale 649 m2;Pasuria e llojit “Truall” me sip. Totale 1,000 m2;Pasuria e llojit “Truall” me sip. Totale 1,000 m2.
Vendosja e masës së sigurimit pasuror “Sekuestro preventive” ndaj llogarive bankare të shtetasit A. M. Si dhe ndaj llogarive bankare të shtetases A. Xh. Vendosje e masës së sigurimit pasuror “Sekuestro preventive” ndaj pasurive të luajtshme (automjete) në pronësi të shtetasit A. M. mjetet: “Smart Micro Compact”; “Hummer H2”; “Suzuki Sëift”, “Mazda 2500”; “BMË X6 Xdrive” 35D; “Mercedes Benz ML”, si dhe ndaj pasurisë së luajtshme automjet “Range Rover Evoque””, sipas njoftimit të Prokurorisë së Tiranës./tch

Burimi