Ja çfarë duhet të bëni çdo mëngjes për një ditë sa më produktive_663a73a958d09.jpeg

Ja çfarë duhet të bëni çdo mëngjes për një ditë sa më produktive

Si ta filloni ditën tuaj?
Këto aktivitete janë të kuruara për të rinovuar dhe rifreskuar trupin dhe mendjen tuaj. Në këtë artikull, ne do t’ju ndihmojmë dhe do t’ju japim përgjigje se si të nisni ditën tuaj:
1-Uji është i domosdoshëm
Së pari, pini një gotë ujë para se të ngriheni nga shtrati. Nëse është e mundur, duhet të zgjidhni ujë të vakët. Ose mbani një termos plot me ujë të ngrohtë pranë shtratit tuaj. Pirja e ujit herët në mëngjes është mënyra më e mirë pasi sigurisht që do të largojë patogjenët në trupin tuaj kur urinoni.
2- Merrni pak rreze dielli
Mënyra më e mirë për të nisur ditën është duke u ‘zhytur’ në diell. Dielli në mëngjes herët mund të bëjë mrekulli për shëndetin tuaj. Dhe ajo mund t’ju mbushë me shumë vitaminë D për t’i bërë kockat tuaja më të forta, për të forcuar sistemin tuaj imunitar, për të përmirësuar qarkullimin e gjakut dhe për të ndihmuar trupin tuaj të asimilojë minerale të tjera si fosfori dhe kalciumi.
Përveç kësaj, pas 10-12 orësh errësirë të natës dhe dritave artificiale, trupi juaj dëshiron ekspozimin ndaj dritës natyrale dhe kjo natyrisht do të nxisë prodhimin e endorfinës ose hormoneve të lumturisë.
3- Bëni disa ushtrime fizike për trupin tuaj
Fjetja gjatë gjithë natës do të rinovojë trupin dhe trurin tuaj, por shtrirja në shtrat gjatë gjithë natës pa pasur shumë aktivitet ngurtëson të gjithë muskujt e trupit tuaj dhe zvogëlon lëvizshmërinë e kyçeve dhe gjymtyrëve tuaja. Kjo është arsyeja pse është e detyrueshme të zgjasni pjesë të ndryshme të trupit tuaj për të lehtësuar tensionin dhe dhimbjen në muskujt dhe kyçet tuaja. Ka përfitime të tjera të shtrirjes pas zgjimit:
Lehtëson dhimbjen e kokës, ankthin dhe tensionin po ashtu rrit fleksibilitetin tuaj të përgjithshëm
4- Filloni me disa ushqime të hershme në mëngjes
Ushqimet e mesnatës mund të dëmtojnë shëndetin tuaj. Dhe përpara se të vijë koha për një mëngjes të rëndë, në fakt është e mençur të lejoni stomakun tuaj të mësohet me disa ushqime me një meze të lehtë dhe të shëndetshme.
 

Burimi