Joe Biden, gafë të re me vdekjen e djalit të tij? Ai tha se vdiq në Irak

Presidenti amerikan Joe Biden bëri një gabim të ri , i cili këtë herë kishte të bënte me vdekjen e djalit të tij. Biden njihet për gabimet e tij , por tani mesa duket për shkak të moshës, sa herë që thotë diçka të pasaktë, lindin pyetje për gjendjen e tij mendore.

Në një fjalim në kampin Hull në Kolorado, presidenti amerikan iu referua rolit të rëndësishëm që luajti kampi në trajnimin e ushtarëve që morën pjesë në Luftën e Dytë Botërore.

Duke përjashtuar ushtarët, Biden tha se djali i tij Beau Biden gjithashtu vdiq në Irak. Megjithatë, kjo nuk është e vërtetë. Son Biden shërbeu në Irak për një vit (2008-2009). Por ai vdiq gjashtë vjet më vonë në një spital amerikan nga kanceri në tru.

” Vetëm imagjinoni. E kam fjalën sinqerisht. E them këtë si babai i një njeriu që mori Yllin e Bronztë, Medaljen e Shërbimit të Shquar dhe që humbi jetën në Irak” , tha ai, duke përshkruar historinë dhe betejën e ushtarëve.

Joe Biden falsely claims his late son Beau “lost his life in Iraq.”

Beau died of brain cancer. pic.twitter.com/gEfXZOdiys

— Wendell Husebø (@WendellHusebo) October 12, 2022

Lexo me shume