Ka formën e buzëve të njeriut, çfarë fshihet pas bimës së pazakontë

Bimët argumentohet se kanë qenë forma e parë e jetës në këtë tokë dhe për shkak të kësaj, ato kishin shumë më tepër kohë për t’u evoluar në shumë lloje të ndryshme me karakteristika unike. Disa prej të cilave kanë një ngjashmëri mjaft me karakteristikat njerëzore. Merrni për shembull “Nepenthes holden kamboxhiane”, që është argumentuar nga shumë njerëz se ka një ngjashmëri shumë të ngushtë me organin gjenital mashkullor.

Një tjetër bimë që ka filluar të shpërthejë internetin është “Conophytum afrikan”, i cili duket shumë i ngjashëm me buzët e njeriut. Bima vjen në lloje të ndryshme, secila ngjason me karakteristika të ndryshme, të tilla si një lule në majë ose gjethe.

Speciet Conophytum kanë gjethe me shkrirje të pjesshme ose të plotë qendrore. Secila gjethe, mund të jetë “bilope”, sferike, vezake, tubulare ose konike. Gjethet e disa specieve shfaqin dritare epidermale në krye. Sipas formës dhe strukturës mikroskopike të qelizave epidermale, epiderma mund të duket çdo gjë nga shumë e lëmuar deri disi e ashpër deri në flokë me sy të lirë.

Edhe pse një bimë mund të ketë dhjetëra kërcell dhe kështu dhjetëra çifte gjethesh, në gjendjen e tyre të rregullt, natyrore, çdo kërcell përmban vetëm një palë gjethe në të njëjtën kohë.

Në fakt ekzistojnë mbi 143 lloje të Conophytum, shumica e të cilave lulëzojnë lule, por disa lulëzojnë gjëra shumë të çuditshme. Conophytum pygmy mund të përshkruhet në mënyrë legjitime si një vepër e veçantë e natyrës. Kjo bimë ka gjethe që ngjajnë me buzët e njeriut. Ngjyra e saj rozë të jep gjithashtu përshtypjen se është përdorur buzëkuq.

Natyra është vërtet një artiste krijuese në punë, që frymëzohet nga gjithçka që e rrethon./abcnews.al

Lexo me shume