Kanadaja po çarmatoset, Kryeministri njofton ndalimin e shitjeve të armëve

Kryeministri kanadez, Justin Trudeau njoftoi të premten një ngrirje të shitjeve dhe transferimeve të armëve.

Ngrirja e shitjes së pistoletës, e cila hyri në fuqi të premten, ndalon shitjet, blerjet dhe transferimet e tjera të armëve të dorës ndërmjet individëve. Për më tepër, asnjë pistoletë e huaj nuk mund të sillet në vend nga jashtë.

“Kanadezët kanë të drejtë të ndihen të sigurt në shtëpitë e tyre, në shkollat ​​e tyre dhe në vendet e tyre të adhurimit,” tha Trudeau në një deklaratë.

“Me rritjen e dhunës me armë zjarri në të gjithë Kanadanë, është detyra jonë të ndërmarrim veprime urgjente për të hequr këto armë vdekjeprurëse nga komunitetet tona. Sot, ne po mbajmë më shumë armë jashtë komuniteteve tona dhe po i mbajmë fëmijët tanë të sigurt.”

Zyra e Kryeministrit publikoi një dokument që shpjegon procesin e mendimit të Trudeau dhe sigurinë shtesë që ata shpresojnë të përhapin përmes ngrirjes së armëve.

“Më pak armë do të thotë komunitete më të sigurta. Kjo është arsyeja pse Qeveria e Kanadasë po zbaton disa nga masat më të forta të kontrollit të armëve në një brez,” krenohet zyra në faqen e saj të internetit.

Deklarata vazhdon: “Pushkët e dorës janë arma e zgjedhur në shumicën e krimeve të lidhura me armë zjarri, prandaj kufizimi i numrit të armëve është një pjesë kritike e planit tonë për të mbrojtur kanadezët nga dhuna me armë.”/Abcnews.al/

Lexo me shume