Kandidatët e ”The Rock & Roll Hall of Fame 2024”_6639f5e24c6a8.webp

Kandidatët e ”The Rock & Roll Hall of Fame 2024”

”Rock & Roll Hall of Fame” ka shpallur klasën e kandidatëve  për vitin 2024, shkruan CNN.
Në kategorinë e artistëve, të nominuarit e këtij viti janë Mary J. Blige, Cher, Dave Matthews Band, Foreigner, Peter Frampton, Kool & The Gang, Ozzy Osbourne dhe A Tribe Called Quest.
Jimmy Buffett, MC5, Dionne Warwick dhe Norman Whitfield u zgjodhën pretendentët e Çmimit të Ekselencës Muzikore.
Njoftimi u bë të dielën gjatë episodit të “Rock & Roll Hall of Fame Night” të “American Idol”.
Të inkuadruarit e Rock & Roll Hall of Fame u zgjodhën nga anëtarët e shpallur në fillim të këtij viti dhe kanë “krijuar muzikë, origjinaliteti, ndikimi dhe ndikimi i së cilës ndryshuan rrjedhën e rock & roll-it”, sipas organizatës.
Të nominuarit e këtij viti përfshinin Sinéad O’Connor, Lenny Kravitz dhe Mariah Carey.
Për t’u kualifikuar për t’u nominuar për t’u futur në Sallën e Famës Rock & Roll, një artist ose grup individual duhet të ketë publikuar regjistrimin e tij të parë komercial të paktën 25 vjet përpara vitit të nominimit.
Ceremonia e prezantimit të Rock & Roll Hall of Fame 2024 do të zhvillohet drejtpërdrejt të shtunën, më 19 tetor në Rocket Mortgage Fieldhouse në Cleveland, Ohio.
Ceremonia e vitit 2024 do të transmetohet sërish drejtpërdrejt në Disney+ me një transmetim special në ABC në një datë të mëvonshme dhe në dispozicion në Hulu ditën tjetër.

Burimi