Këto janë shenjat që tregojnë se po prekeni nga depresioni_6643c800e5621.png

Këto janë shenjat që tregojnë se po prekeni nga depresioni

Në një moment të jetës sonë të gjithë do të ndjejmë trishtim. Megjithatë, depresioni është diçka ndryshe. Ai vazhdon dhe mund të ndikojë në çdo fushë të jetës sonë. Ndonjëherë është për shkak të lodhjes dhe stresit dhe ndonjëherë për shkaqe më të thella, si trauma mendore ose disa sëmundje.
Depresioni është një sëmundje mendore që prek mbi 300 milionë njerëz në mbarë botën, sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë.
Ka një efekt në të menduarit, emocionet, trupin dhe sjelljen e një personi. Hidhërimi klasifikohet si depresion bazuar në intensitetin, kohëzgjatjen dhe efektin e tij në funksionimin e një personi.
Megjithatë, askush nuk mund të thotë qartë se cilat janë simptomat e saj, pasi ato shpesh keqinterpretohen ose shpërfillen.
Vihet re se i vetmi person kompetent për të diagnostikuar depresionin është specialisti i shëndetit mendor.
Ju përpiqeni ta fshehni trishtimin tuaj pas justifikimeve të ndryshme dhe përfundoni duke u trishtuar.
Ju keni sukses në shumë fusha, por nuk kënaqeni me fitoret tuaja. Kjo do të thotë, në vend që të ndjeni gëzim, ju ndiheni konfuz.
Ju refuzoni të largoheni nga “flluska e sigurisë” dhe vazhdimisht kritikoni atë që bëni.
Ju shkëputeni nga gjërat që ju bëjnë të ndiheni të lumtur dhe ju kënaqin. Zakonisht, ju thoni “po” për atë që të tjerët ju imponojnë.
Mundohuni të jeni gjithmonë social dhe aktiv, në mënyrë që të “harroni” atë që ju shqetëson.
Ju mendoni se nuk e meritoni pranimin dhe dashurinë e të tjerëve.

Burimi