Kjo është arsyeja pse nuk duhet ta përziejmë qumështin me frutat

Roli i qumështit në shëndetin e njeriut është shumë i rëndësishëm.

Këtë e kemi mësuar që në fëmijëri dhe shkenca e ka provuar.

Ai është plot vlerë për imunitetin dhe për të gjithë trupin nga koka tek këmbët.

Arsyet përse qumështi nuk duhet kombinuar me fruta?

3000 vjet më parë në Indi lindi mjekësia më e famshme popullore e njohur si Ayurveda.

Kjo praktikë holistike bazohet në besimin se shëndeti dhe mirëqenia e njeriut janë në varësi të një ekuilibri delikat mes mendjes, trupit dhe shpirtit.

Qëllimi i kësaj mjekësie është të përmirësojë shëndetin e njeriut në mënyrë sa më natyrale.

Sipas këshillave të ekspertëve të kësaj mjekësie, qumështi nuk duhet kombinuar me fruta të ëmbla apo me aciditet të lartë.

Kur qumështi kombinohet me frutat e ëmbla, ai ndikon negativisht tek tretja e frurit dhe nxit fermentimin e sheqerit në stomak.

Kur qumështi kombinohet me frutat me aciditet të lartë, ai thartohet dhe shkakton aciditet akoma më të lartë në stomak.

Kombinimi më i sigurtë për shëndetin është ai i qumështit me mango, avokado, rrush të thatë, fiq të thatë dhe hurma arabie.

 

Lexo me shume