Kjo është fraza që nuk duhet t’i shkruani kurrë partnerit tuaj

Komunikimi në marrëdhënie sot bëhet kryesisht përmes aplikacioneve dhe pajisjeve elektronike. Sidoqoftë, asgjë nuk mund ta zëvendësojë bisedën e drejtpërdrejtë. Kjo është arsyeja pse ka disa gjëra që është mirë t’i themi ballë për ballë me njëri-tjetrin, veçanërisht nëse ato janë nga “gjysma tjetër”.

Ka shumë fraza që thuhen më mirë privatisht. Por ka një gjë që nuk duhet t’i shkruani kurrë në një mesazh personit me të cilin jeni lidhur. Bëhet fjalë për frazën “Ne duhet të flasim”. Sipas psikologes, Dr. Linda Kaye, kjo fjali mund të shkaktojë ankth tek kushdo që e lexon, jo vetëm mes partnerëve romantikë.

“Mesazhe të tilla nuk shkaktojnë kurrë reagime pozitive. Gjithmonë habitemi kur i lexojmë dhe mendojmë diçka negative”, thotë psikologia. Ajo shton se gjuha që përdorim në komunikimin me shkrim është shumë e rëndësishëm, ashtu si personi që e dërgon atë mesazh.

Nëse, për shembull, shefi juaj ju dërgon mesazhe dhe thotë se duhet të flisni, atëherë ju automatikisht kaloni në një pozicion pasiv dhe nëse dëshironi apo jo, do të flisni. Diçka e ngjashme ndodh në marrëdhëniet më personale, kur shkruajmë se si duhet të flasim. Kjo është arsyeja pse kjo frazë e veçantë konsiderohet e ndaluar.

Përveç kësaj, duke i dërguar një mesazh të tillë partnerit, në rast se ka ndodhur diçka që duhet ta sqaroni, i jepni mundësinë të përgatitet për bisedën (sidomos nëse ai është fajtor). /abcnews.al

Lexo me shume