Kryeministrat e Britanisë mund të vijnë dhe ikin, por jo macja Larry

Larry 15-vjeçar shërben me përkushtim si Shef për kapjen e minjve në Downing Street, rezidenca dhe zyra e kryeministrit britanik, ku merren vendime të panumërta politike që prekin vendin. Macja i kaloi kryeministrat David Cameron, Theresa May, Boris Johnson dhe, që nga e enjtja, mandatin gjashtë-javor të Liz Truss.

“Mbreti më ka kërkuar të bëhem kryeministre sepse kjo marrëzi ka zgjatur mjaftueshëm”, thuhet në një mem viral në Twitter me protagonist Larryn disa orë përpara se Truss të njoftonte dorëheqjen e saj.

Emërimi i tij në Downing Street 10 filloi më 15 shkurt 2011, pasi kamerat vunë re një mi jashtë hyrjes . Kabineti i Mbretërisë së Bashkuar, nën Cameron, e shpëtoi macen nga një shtëpi për kafshët dhe e emëroi zyrtarisht atë si Shef Mouser, sipas faqes së internetit të qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar.

Dhe ndërsa publiku britanik pret identitetin e kryeministrit të tij të pestë në vetëm gjashtë vjet , Larry është zotuar se do të qëndrojë në pozicionin e tij për aq kohë sa të mundet.

Lexo me shume