Lajm i trishtë për përdoruesit e Netflix, çfarë pritet të ndodhë me ndarjen e fjalëkalimeve

Ishte një mënyrë e thjeshtë për të ndarë abonimin në Netflix dhe për të lejuar më shumë se një përdorues të shikojnë seriale dhe filma. Megjithatë, kësaj taktike po i vjen fundi, pasi platforma e njohur e transmetimit po përgatit masa për të përballuar fenomenin e përdorimit të gjerë të fjalëkalimeve të një abonenti nga shumë persona, miq apo të afërm.

Sipas kompanisë, më shumë se 100 milionë familje ndajnë një kod, nga të cilat 30 milionë janë në tregjet amerikane dhe kanadeze. Qëllimi është të mos ngrihet menjëherë ndarja e kodeve, pasi kjo mund të rezultojë në humbjen e klientëve dhe në shkaktimin e acarimit të publikut. Në vend të kësaj, skenari mbizotërues kërkon që platforma të vendosë një tarifë të vogël shtesë për llogaritë e mësipërme, domethënë, për ata që përdorin kodin jashtë adresës origjinale të deklaruar të shtëpisë.

Në fazën e parë, të gjithë abonentët do të informohen me email nëse konstatohet se kodi i tyre po përdoret edhe nga individë/familje të tjera. Pas kësaj do të shtohet një tarifë shtesë për deri në dy persona shtesë. Megjithatë, çmimi nuk do të jetë i njëjtë, por do të ndryshojë në çdo vend. Në mënyrë indikative thuhet se rritja do të variojë nga 2 në 3 dollarë, për shembull në 2,13 dollarë në muaj në Peru dhe në 2,92 dollarë në Kili.

Vlen të theksohet se sipas Time2Play, i cili bëri një sondazh të fundit në SHBA, tregoi se rreth 80% e amerikanëve që përdorin kodin e dikujt tjetër, nuk do të blejnë kodin e tyre nëse nuk mund ta ndajnë atë. Në çdo rast, analistët besojnë se i gjithë procesi do të marrë kohë, për të regjistruar, informuar klientët dhe për të formuluar politikën e re të çmimeve.

Kompania do të duhet të veprojë me kujdes për t’u siguruar që nuk do të bëjë akuza për abuzim nga anëtarët e familjes, të cilët, për shembull, mund të jetojnë përkohësisht në një vend tjetër. Nëse bëhen gabime, klientët mund të humbasin në vend që të shtohen të ardhura shtesë.

Plani i Netflix, për më tepër, nuk bazohet në ndonjë përvojë të mëparshme. Asnjë platformë ndërkombëtare deri më tani nuk është përpjekur të frenojë ndarjen e kodit. Prandaj, konsiderohet e sigurt që të gjitha platformat konkurruese do të monitorojnë nga afër këtë taktikë specifike dhe do të presin të shohin rezultatet e planit në mënyrë që të jenë gjithashtu të gatshme për të miratuar masa të ngjashme në të ardhmen.

Së fundmi, duhet theksuar se masa e re tashmë është vendosur në Kili, Kosta Rika dhe Peru, për qëllime prove dhe për një periudhë 6 mujore. Nëse plani shkon përpara nga viti i ri, ai do të zbatohet në pjesën tjetër të vendeve./abcnews.al

Lexo me shume