Investimet publike 2020 do të jenë 5.1% më të larta se një vit më parë, ose rreth 26 miliardë lekë. Sipas autoriteteve, prioritet edhe për këtë vit mbetet financimi i projekteve në vazhdim,...
Qeveria shqiptare dhe ligjvënësit në kuvend i kanë ofruar një numër të konsiderueshëm lehtësish zhvillimit të ekonomisë dhe të biznesit në vitin 2020. Ligji është miratuar në Kuvend dhe...
Rritja e eksporteve bujqësore drejt tregjeve të Bashkimit Europian është një prioritet kyç i Ministrisë së Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural. Në fokus të programit afatmesëm për periudhën 2020-2022,...
Të ardhurat e parashikuara të mblidhen në buxhetin e vitit 2020 llogariten 509 675 milionë lekë, ndërsa pritet të shpenzohen 549 374 milionë lekë duke krijuar kështu një deficit prej 39 699...
Ekonomia shqiptare përfitoi vitin e kaluar, të ardhura nga jashtë (remitanca) në shifrën rekord të rreth 1.25 miliardë eurove. Të dhënat nga Banka e Shqipërisë tregojnë se në këtë shifër...
Programi IPARD II i bashkëfinancuar nga qeveria shqiptare dhe Bashkimi Europian, mbështet me grante investimet në sektorin rural sipas standardeve të përcaktuara nga BE. “Aplikantët në programin...
Monedha e përbashkët europiane e ka nisur këtë vit duke fituar pikë ndaj lekut vendas. Sipas kursit zyrtar të Bankës së Shqipërisë një euro u këmbye sot me 121.97 lekë, apo rreth 0.20 pikë...
Nëse e keni lënë një biletë për në minutën e fundit për në Itali, për në ditët e festave, kompania shqiptare ajrore, “Air Albania” është më pak patriotikja për çmimet. Biletat drejt...
Pas kërkesave të vazhdueshme të grupeve të interesit, procesi i fiskalizimit është shtyrë dhe nuk pritet më të fillojë më nga 1 janari, siç ishte parashikimi fillestar në projektligjin “Për...
Pavarësisht premtimeve, kryeministri britanik Boris Johnson nuk ka vazhduar më tej me planet e tij për ulje masive të taksave mes paralajmërimeve se një BREXIT pa marrëveshje mund të sillte një...