Diabeti i tipit 2 i shkaktuar nga akoma pa jetë dhe kequshqyerja filloi të shihej që në moshën 10 vjeç. 40 vjet më parë, fëmijët nuk kanë një sëmundje të tillë. Chokollata, waffles, pije...
Është një mekanizëm i rëndësishëm mbrojtës natyror që mbron mushkëritë tona nga infeksionet dhe eliminon substancat e dëmshme dhe mukozën. Është një nga sëmundjet më të hasura sidomos...
Sindroma Savant ndodh me aftësi të veçanta të individëve nën nivelin e inteligjencës që duhet të jetë. Ky sindrom, i cili prek burrat 4-6 herë më shpesh se gratë, ndodh kur pacienti zakonisht...
Gjakderdhja menstruale është një gjakderdhje e rregullt mujore që fillon në ditën e parë të ciklit menstrual në gratë në moshë të lindjes së fëmijëve dhe zhvillohet përmes shkarkimit...
Kamomili është anëtar i familjes Kamomili. 10-60 cm i gjatë, Prill dhe Shtator në mes të luleve të verdha, të bardha në skajet e bimëve me aromë, të gjelbërta rriten në livadhe jeshile. Isshtë...
Tendenca e përdorimit të vajit të peshkut ka arritur majat dhe nuk mund të ndalet më. Megjithatë, është mjaft e rëndësishme që njerëzit të kuptojnë se çfarë po fusin në trupin e tyre....
Rezultatet e studimeve të mëparshme që shqyrtojnë efektet e ndalimit të stërvitjes tek të rriturit që janë rregullisht aktivë janë shqyrtuar nga Morgan (2018) nga Disiplina e Psikiatrisë e...
Pjesëmarrja e të rinjëve në sporte ekstreme zgjon debate të shumta. Një i tillë është gjetur mes Jamie Burr (Profesor i Ushtrimeve Fizike) dhe  Dr.Vani Sabesan (Profesor i asociuar), ku secili...
Sipas të dhënave nga Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) më shumë se 8 milionë njerëz vdesin çdo vit për shkak të përdorimit të duhanit. Sipas të dhënave nga Organizata Botërore...
Sëmundjet kardiake shkaktohen nga virozat e stinës së vjeshtës dhe të dimrit dhe janë shumë të rrezikshme për shëndetin e pacientëve pasi mund të shkaktojnë vdekje të menjëhershme nëse...