Makaronat dhe hudhrat të ndaluara, 10 rregullat e darkës të familjes mbretërore

Të jesh në familjen mbretërore sigurisht që ka rregullat e veta kur je në publik. Ju duhet të silleni në një mënyrë të caktuar në mënyrë që të mbani të pastër reputacionin. Por rezulton se rregullat zbatohen edhe në prapaskenë. Edhe në darkë, ka disa gjëra që familja mbretërore duhet dhe nuk duhet të bëjë.

Nuk gatuanin kurrë makarona për darkë.

Makaronat nuk ishin kurrë në menunë e Mbretëreshës, pasi asaj i pëlqente t’i mbante gjërat mjaft të buta dhe të lehta për t’u tretur, në vend të një darke të rëndë për të përfunduar ditën. Shefat e kuzhinës në Pallatin Buckingham ishin të mirëinformuar për këtë preferencë dhe nuk do ta shërbenin kurrë këtë pjatë.

 Kur Mbretëresha mbaroi së ngrëni, të gjithë të tjerët ishin gjithashtu.

Është etiketë e zakonshme në darkat mbretërore që të linin vendin vetëm pasi të kishte mbaruar Mbretëresha. Për më tepër, kur ajo mbaronto, të tjerët duhet të ndalonin së ngrëni dhe t’i jepnit fund darkës. Pavarësisht këtyre rregullave, Mbretëresha ka qenë e njohur për të mbajtur pak ushqim në pjatën e saj në mënyrë që t’u japë të gjithëve një shans për të përfunduar vaktet e tyre.

Bisedat me Mbretëreshën kishin një rend të paracaktuar.

Megjithëse është e zakonshme të bisedosh me të gjithë në tavolinë, ky nuk ishte rasti me Mbretëreshën. Siç rezulton, 2 personat e ulur në të dyja anët e Mbretëreshës duhej të merrnin radhën kur flisnin me Madhërinë. Personi në të djathtë, i konsideruar i ftuari i nderit, i flet asaj i pari. Ndërsa jeni ulur në të majtë të saj, në asnjë rrethanë nuk duhet të fliste me Mbretëreshën përpara radhës.

Nëse dikush nga familja mbretërore dëshiron të ndërrojë vaktet me ju, ju duhet ta bëni këtë.

Ky është një rregull mjaft i veçantë, megjithatë, Princi Phillip ishte i njohur për shkëmbimin e vakteve të tij me stafin. Me shumë mundësi, atij i pëlqente pamja e vakteve të të tjerëve mbi ushqimet e tij, kështu që ai thjesht u kërkoi atyre pjatat e tyre. Sigurisht, nuk mund t’i thuash jo një mbretërori.

Hudhra ishte jashtë menyje.

Darren McGrady, një ish- kuzhinier për familjen mbretërore, ka thënë: “Mbretëresha nuk do të kishte kurrë hudhër në meny. Ajo e urrente erën e saj, e urrente shijen e saj.” Meqenëse Mbretëresha nuk hante hudhër dhe as pjesa tjetër e të ftuarve në darkë. Në vend të kësaj, Darren tha se ata do të kishin një pjatë më të butë, të përbërë nga perime dhe sallata.

Ata duhet të hyjnë në dhomë në një rend të caktuar.

Ashtu si bisedat në tryezë ndjekin një rend të caktuar, po ashtu edhe hyrjet në një dhomë. Ekziston një hierarki specifike që duhet respektuar, që quhet Rendi i Përparësisë. Natyrisht, Mbretëresha ishte e para, e ndjekur nga Ëilliam dhe Kate, dhe në fund, Harry dhe Meghan.

Mbretëresha nuk do të kishte kurrë 13 të ftuar në darka.

Vetë mbretëresha nuk ishte supersticioze, por ajo shqetësohej që të ftuarit e tjerë të mos ndiheshin keq nëse caktohej numri 13.

Nuk mund të shkoni në tualet.

Të shkuarit në tualet gjatë darkave mbretërore nuk është domosdoshmërisht e ndaluar, por është e pakëndshme. Ka raste të veçanta për mysafirët që janë shtatzënë dhe mund të kenë nevojë të përdorin banjën, por përveç kësaj, është më mirë të qëndroni në vend.

Kur jeni në dyshim, ndiqni Mbretëreshën, thoshin dikur.

Është në rregull nëse harroni disa rregulla në tryezën e darkës. Nëse keni qenë ndonjëherë i hutuar se cila është mënyra e duhur për t’u ulur, ose cili pirun shkon me çfarë pjate, gjithmonë mund t’i hidhni një  sy Mbretëreshës dhe të veproni si ajo.

Kur Mbretëresha hynte në kuzhinë, të gjithë ndalonin.

Nuk kishte rëndësi nëse darka ishte vetëm 30 minuta larg, Mbretëresha mund të hynte në kuzhinë për të kontrolluar avancimin në çdo moment nëse donte. Nëse e bënte, e gjithë kuzhina pushonte së gatuari derisa mbretëresha largohej, pastaj ata rifillonin sërish./abcnews.al

Lexo me shume