Mbreti Charles ndryshon kurorëzimin, detaje të reja për ceremoninë në qershor

Mbreti Charles III do të kurorëzohet në qershor 2023, ceremonia shoqëruese do të jetë një çështje e thjeshtë dhe do të heqë shumë nga traditat e lashta që zakonisht përfshin. Kjo është në krahasim me vajosjen e nënës së tij, Mbretëreshës Elizabeth II, dhe paraardhësve të saj të menjëhershëm në fronin britanik.

Daily Mail raportoi se lista e të ftuarve të kurorëzimit të mbretit të ri do të zvogëlohet ndjeshëm nga mbi 8000 personat që morën pjesë në investimin e nënës së tij Mbretëreshës Elizabeth II në vitin 1953. Ndryshime të tjera do të ndryshojnë më tej natyrën e asaj që në të kaluarën kishte qenë mjaft e madhe dhe spektakël simpatik. Kjo është në përputhje me planin e mbretit Charles III për të përditësuar monarkinë për të pasqyruar standardet dhe pritjet moderne. “Mbreti ka hequr shumë nga kurorëzimi, duke pranuar se bota ka ndryshuar në 70 vitet e fundit,” shpjegoi një burim mbretëror kur diskutoi kurorëzimin e Charles III.

Plani paraprak për ceremoninë e kurorëzimit të Charles III, i koduar Operacioni Golden Orb, zbulon një numër detajesh interesante rreth kurorëzimit të ardhshëm. Ndër këto zbulime befasuese është fakti se Mbreti Charles III planifikon të ftojë vetëm 2000 njerëz për të parë personalisht ngjarjen. Kjo do të thotë se deputetë të shumtë, fisnikë të caktuar dhe shumë të ftuar të mundshëm ndërkombëtarë do të përjashtohen nga lista e të ftuarve, në kundërshtim me traditën dhe me shumë gjasa pritshmëritë e tyre.

Lexo me shume