Mesazhi i Javier Tebas për Florentino Perez

Në një dalje para mediave që ka bërë jehonë nga disa të ndryshme, Javier Tebas ka shfrytëzuar rastin për të nisur një shigjetë të re kundër Superligës dhe Florentino Perez, e gjithë kjo duke analizuar përpunimin e Ligjit të ri të Sportit pas miratimit të tij në parlament.

“Duhet të bëni një analizë se çfarë po ndodh me Superligën. Nga 27 shtete të Bashkimit Evropian, 26 janë shprehur se janë kundër Superligës. Është një temë shumë e rëndësishme. 570 eurodeputetë kanë votuar kundër. Çfarë mund të ndodhë? Ata po shesin që nëse e fitojnë atë çështje, gjithçka bëhet. Kur vendosëm kontrollin ekonomik dhe nuk e lamë Pedro Leon të regjistrohej, AFE na denoncoi dhe i dhanë masë parandalimi. La Liga e pranoi urdhrin, por më vonë Ligji u modifikua në mënyrë që La Liga të kishte një pozitë dominuese në kontrollin ekonomik. Kjo do të ndodhë në Bashkimin Evropian me Superligën. Jam i sigurt se do të bëjë një ligj që modeli i UEFA-s të jetë në mbrojtje të Europës. E them gjithmonë, Florentino nuk humbet kurrë. Shumica dërrmuese e vendeve evropiane janë kundër Superligës dhe pro modelit aktual. UEFA do të duhet të korrigjojë shumë gjëra, por modeli është ai që mbrohet”, tha Tebas. /G.D abcnews.al/

Lexo me shume