Mjeku më i vjetër në botë është 100 vjeç dhe nuk ka në plan të dal në pension

Një i moshuar 100-vjeç nga Ohio, i cili mban Rekordin Botëror të Guinnessit si mjeku më i vjetër praktikues në botë, tha se nuk ka në plan të dalë në pension së shpejti.

Dr. Hoëard Tucker nga Cleveland u certifikua fillimisht si mjeku më i vjetër praktikues në botë në shkurt 2021, kur ai ishte 98 vjeç e 231 ditë.

Tucker, tani 100 vjeç, tha se ai vazhdon të punojë me kohë të plotë, me ditën e tij të zakonshme që zgjat nga 9 e mëngjesit deri në 6 pasdite.

Mjeku tha se ai u infektua me COVID-19 menjëherë pas ditëlindjes së tij të 100-të në korrik, por ai vazhdoi t’u mësonte pacientëve të tij nëpërmjet Zoom ndërsa shërohej.

“Unë e konsideroj këtë titull të Rekordeve Botërore Guinness si një nder të veçantë dhe e shikoj atë si një arritje tjetër në një jetë të gjatë, të kënaqshme dhe të lumtur”, tha Tucker për Guinness World Records./abcnews.al

Lexo me shume