Një muze për Ajnshtajnin do të hapet në Jerusalem, pritet të kushtojë 18 milionë dollarë

Qeveria izraelite do të ndajë rreth 6 milionë dollarë dhe Universiteti Hebraik të mbledhë 12 milionë dollarë të tjerë, për të krijuar një muze të madh dhe modern të Ajnshtajnit, i cili do të strehojë koleksionin më të madh në botë të dokumenteve dhe sendeve të tjera personale të shkencëtarit të famshëm.

Muzeu, i cili do të ndërtohet në objektet e universitetit Givat Ram në Jerusalem, do të strehojë të gjithë arkivin që Ajnshtajni i la trashëgim universitetit, një nga themeluesit e të cilit ishte ai . Ajnshtajni vdiq në moshën 76-vjeçare në vitin 1955 dhe la rreth 85,000 objekte në zotërim të Universitetit Hebraik.

Muzeu i ri do të jetë një hapësirë ​​inovative për edukimin shkencor dhe teknologjik duke shfaqur teknika të fundit të ekspozitës, demonstrime shkencore dhe dokumente autentike, duke paraqitur kontributet e Ajnshtajnit në shkencë, ndikimin e zbulimeve të tij në jetën sot dhe veprimtarinë publike. /abcnews.al

Lexo me shume