Një sulm ajror shkatërrues në Izium vrau familje të tëra! Fati i 54 personave mbeti i panjohur për muaj të tërë

Qeveria ukrainase thotë se 54 persona vdiqën në një sulm rus në një kompleks apartamentesh në qytetin lindor të Izium më 9 mars – pothuajse gjysma e banorëve të ndërtesës.

Familje të tëra u vranë në sulm, por fati i tyre mbeti i panjohur deri para disa javësh. Forcat ukrainase që ndoqën një kundërsulm rimorën Izium pas gjashtë muajsh pushtim rus , duke zbuluar një vend varrimi masiv në periferi të qytetit.
Shumica e banorëve të ndërtesës së banesës, rruga 2 Pershotravneva, u varrosën aty mes më shumë se 400 varreve , pak prej të cilëve me shenja identifikimi përveç numrave të gërmuar në kryqe të përafërt prej druri.

Pasi foli me një të mbijetuar, ish-banorë dhe anëtarë të familjes, dhe duke shqyrtuar fotot dhe videot e marra pas sulmit dhe pas çlirimit të qytetit, CNN tani mund të tregojë historinë e asaj që ndodhi në 2 Pershotravneva atë ditë.

Top ChannelLexo me shume