Paneli i UEFA-s ‘Grassroots’ zhvillon mbledhjen e radhës në Shtëpinë e Futbollit_663a451e2a5fd.jpeg

Paneli i UEFA-s ‘Grassroots’ zhvillon mbledhjen e radhës në Shtëpinë e Futbollit

Në një hap të rëndësishëm drejt edukimit të futbollit të bazës, Federata Shqiptare e Futbollit mirëpriti këtë javë Panelin e “UEFA Grassroots” në Tiranë. Paneli, i përbërë nga drejtues të zhvillimit të futbollit dhe ekspertë të disa prej federatave anëtare të UEFA-s, u mblodh për të diskutuar disa tema kryesore, teksa agjenda përfshinte shkëmbime idesh si edhe diskutime mbi fusha të ndryshme kritike si:
– Konferenca e ardhshme Grassroots: Paneli diskutoi disa tema të mundshme për konferencën e ardhshme të Grassroots, e planifikuar për t’u zhvilluar në pranverën e vitit 2025, ku menaxherët bazë të 55 federatave anëtare do të mblidhen për një seminar tre-ditor.
–  Zbatimi i Kartës së Grassroots: U dhanë shpjegime se si statuti u zbatua në strategjinë e re të UEFA-s (Të bashkuar nga suksesi) dhe si u mbështetën federatat anëtare për të zhvilluar plane kombëtare bazë.
–  Procesi i Vetëvlerësimit: Paneli rishikoi edicionin e parë të vetëvlerësimit bazë dhe diskutoi se si mund të përmirësohet procesi dhe vlerat për federatat anëtare.
–  UEFA Share Seminars: U prezantuan dhe u miratuan temat, përmbajtja dhe procesi për seminaret bazë në ciklin e ri të ardhshëm (2024-26) të programit arsimor të UEFA-s për stafin teknik të federatave kombëtare.
Teksa paneli vazhdon punën e tij, ndikimi në themelin e futbollit premton të jetë i qëndrueshëm, duke siguruar që loja e bukur të mbetet e aksesueshme për të gjithë. Paneli do të mblidhet sërish në dhjetor.

Burimi