Papunësia në Spanjë në tremujorin e parë të 2024 u rrit në 12.29 përqind_663a526d04358.png

Papunësia në Spanjë në tremujorin e parë të 2024 u rrit në 12.29 përqind

Papunësia në Spanjë u rrit në tremujorin e parë të 2024 nga 11.80 për qind në tremujorin e katërt të 2023 në 12.29 përqind, njoftoi këtë të premte Instituti Kombëtar i Statistikave Spanjolle (INE). Numri i të papunëve u rrit çdo tremujor me 117,000 në 2,97 milionë, ndërsa numri i të punësuarve ra me 139,700 në 21.25 milionë në të njëjtën periudhë.
Tendenca e punësimit afatgjatë në Spanjë është megjithatë pozitive pasi Instituti Spanjoll njoftoi njëkohësisht se punësimi në 12 muajt e fundit u rrit me 615,800. Norma vjetore e inflacionit në Spanjë, sipas vlerësimeve paraprake, u rrit në mars nga 2,8 për qind e shkurtit në 3,2 për qind, raportoi Instituti Kombëtar i Statistikave në fillim të këtij muaji. Siç thuhet në faqen e INE-së, rritja e normës së inflacionit vjen kryesisht si pasojë e rritjes më të shpejtë të çmimit të energjisë elektrike dhe karburanteve.

Burimi