Pas “shtëpisë së barit” në Tepelenë, policia zbulon dhe pajisje kriptomonedhash

Policia lokale në Qarkun Gjirokastër po ushtron kontrolle antikrim për ekzistencën e mjediseve të kultivimit të kanabisit me llamba si dhe prodhimin e kriptomonedhave.
Së fundi gjatë një operacioni policor janë konstatuar dy mjedise të dyshuara për kultivimin e kanabisit me llamba. Dyshohet se dy banesa përkatësisht në qytetin e Tepelenës dhe rrethina funksiononin si shtëpi bari për kultivimin e kanabisit me llampa.
Gjithashtu gjatë kontrolleve të policisë në një tjetër banesë në Tepelenë janë zbuluar një pajisje kriptomonedhash.
Policia ka evidentuar faktin se në këto tri mjedise ka patur mbifaturim të energjisë elektrike çka ka nxitur dyshimet për përdorimin e tyre për veprimtari të jashtëligjshme.
Në lidhje me këto raste policia lokale ka shoaëruar katër persona dhe po vazhdon intesivisht hetimet.

Burimi