Pedagogët mbeten të përçarë/ Disa në protestë, të tjerët vijojnë mësimin në auditore

Pedagogët e Universitetit të Korçës u solidarizuan me kolegët e tyre të Tiranës dhe ndërprenë procesin mësimor edhe këtë të martë.

 

 

Për dy orë stafi akademik protestoi para sheshit të universitetit “Fan Noli”.

 

 

Orion Ago, zëvendës dekan i Fakultetit të Edukimit, u shpreh i zhgënjyer me një pjesë të kolegëve, të cilët nuk i janë bashkuar tubimit.

 

 

 

 

ORION AGO

ZV/DEKAN I FAKULTETIT TE EDUKIMIT

 

Kur nuk reagojmë ne pedagogët, kush tjetër mund ta bëjë një gjë të tillë, ka shkuar më tej.

 

 

Kërkesat për rritje të pagës me 30% për këtë vit dhe 20% vitin tjetër, sipas pedagogëve janë të realizueshme.

 

 

Ndërkohë, studentët ndajnë mendime të ndryshme për protestën.

 

 

Mësim nuk u zhvillua as në Elbasan e Durrës. Ndërkohë, në Gjirokastër bojkotuan auditorët vetë katër pedagogë.

 

Kjo pasi trupat pedagogjike në rrethe vijojnë të mbajnë qëndrime të ndryshme për peticionin drejtuar qeverisë.

Lexo me shume