Pedagogët nuk dorëzohen, protestë të hënën. Bashkohen dhe studentët

Pedagogët kanë lajmëruar se të hënën do të ketë sërish protestë kombëtare, duke theksuar se do të ketë bojkot deri në plotësimin e kërkesave.

Protesta është lajmëruar të nisë në orën 11:00 para Korpusit universitar në Universitetin Politeknik të Tiranës.

Sot është dita e pestë e protestës së pedagogëve, të cilët kanë bojkotuar mësimin që në ditën e parë të nisjes së vitit akademik.

Që prej më shumë se një muaji Sindikata e Universiteteve përsëriti kërkesat për të kthyer dinjitetin e pedagogëve me dyfishimin e pagave dhe investimin në kërkimin shkencor edhe kushtet infrastrukturore.

Një ditë më parë u mbajt protesta e parë kombëtare nga pedagogët. Në mbështetje të lëvizjes së profesoratit ishin edhe studentët, të cilët shprehën gatishmërinë për të sakrifikuar mësimin në këmbim të cilësisë së diplomës.

Lexo me shume